Antroposofie

Antroposofische consultatie door Loes Klinge
Zoals alle antroposofische artsen heeft Loes Klinge een reguliere artsenopleiding gevolgd en die later aangevuld met de aanvullende opleiding (3 jaar) voor antroposofisch arts. Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen (NVAA) en in het bezit van het certificaat antroposofisch arts. Daarnaast werkt zij als consultatiebureauarts voor zuigelingen en peuters in Arnhem en Zutphen. 

Over antroposofische geneeskunde
Antroposofie ziet gezondheid als een evenwicht tussen lichaam en ziel; in harmonie met de wereld om ons heen en met onze individualiteit. Bij ziekte is dit evenwicht verstoord en de antroposofisch arts probeert uit te vinden waar en waarom die balans is verstoord. Om een nieuw evenwicht te vinden is de behandeling gericht op het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen. Antroposofische geneesmiddelen zijn van natuurlijke herkomst en veroorzaken zelden bijwerkingen. Ze onderdrukken geen symptomen en moeten even de tijd krijgen om hun werking te laten zien. Als dat lukt helpen ze je om je na een ziekte werkelijk 'beter' te voelen De geneesmiddelen kunnen vrijwel altijd naast reguliere geneesmiddelen gebruikt worden.
Antroposofische geneeskunde is een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Ze kan bij vrijwel ieder vorm van ziekte een goede behandeling bieden, ook bij kinderen.

Uitgebreid antroposofisch consult
De uitgebreide consulten vinden op vrijdag na de koffiepauze plaats. Waar nodig vindt, met uw toestemming, overleg met uw huisarts plaats. Voorbeelden van klachten waarvoor een uitgebreid consult nodig is: slecht slapen, maagklachten, darmklachten, klachten van de stoelgang, bronchitis, eczeem, allergie, nerveuze klachten, hyperventilatie, menstruatiestoornissen, overgangsklachten, vermoeidheid, ondersteuning bij allerlei vormen van kanker, hoofdpijn, slecht eten, druk gedrag, ongemak in de zwangerschap, depressie, klachten van het bewegingsapparaat, begeleiding van vaccinaties. 

Kosten en vergoeding
Voor een uitgebreid antroposofisch consult krijgt u een aparte rekening (eerste consult € 70,- vervolgconsult € 50,-). De kosten van deze consulten kunt u bij enkele ziektekost-enverzekeringen weer via de aanvullende verzekering declareren.  Ook de medicijnen moeten eerst zelf betaald worden en kunnen bij enkele verzekeringen gedeclareerd worden via het aanvullend pakket. Informeert u bij uw eigen  verzekering hoeveel u vergoed krijgt. 

Antroposofisch Consultatiebureau Zutphen
Ook kunt u zich inschrijven voor het zelfstandige Antroposofisch Consultatiebureau Zutphen, voor kinderen van 0-4 jaar. Hierbij is Loes Klinge de antroposofisch jeugdarts; antroposofisch verpleegkundige is Freya Pardoel.
Kijkt u voor meer informatie hierover op de betreffende website www.antrocbzutphen.nl.

Meer informatie
Vraag naar de folders antroposofische geneeskunde en antroposofische geneesmiddelen bij de assistente, bezoek de website  www.antroposana.nl of bekijk de video Gezonde zorg antroposofie.

Contact

Telefoon 0575-451255
 

Huisarts Lofvers

Burgemeester Smitstraat 23
7221 BH Steenderen
Telefoon:
0575-451255
Fax:
0575-546616
www.huisartslofvers.nl
Routebeschrijving >

Specialisatie oogheelkunde en chirurgie

Huisarts Lofvers heeft zich gespecialiseerd in de oogheelkunde en chirurgische verrichtingen. U kunt in de praktijk ook terecht voor ooglidcorrecties.
Lees meer