Apotheek

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk
Wij zijn een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Dit betekent dat de apotheek 'in huis' is, dat controles snel en direct zijn, en dat waar nodig en mogelijk medicijnen snel meegegeven kunnen worden. Wij streven steeds naar een optimale dienstverlening, maar aangezien er ook steeds meer regels en voorschriften zijn kan het zijn dat u hierdoor wat langer moet wachten. Zie ook de informatie hieronder. 

Openingstijden apotheek
Op werkdagen: van 8.00-10.30 uur, van 11.00-12.00 uur en 13.30-17.00 uur.
In de pauzes (10.30-11.00 en 12.00-13.30) wordt gewerkt aan administratie en overleg.

Herhaalrecepten
Bekijk de informatie over de verschillende mogelijkheden vor het bestellen op Herhaalrecepten.

Het preferentiebeleid
Op last van overheid en zorgverzekeraars moeten wij het middel van de fabrikant van voorkeur meegeven. Dat kan betekenen dat u soms een ander doosje krijgt dan u gewend bent. Het middel (dat wil zeggen, de werkzame stof) is echter hetzelfde. Waar nodig geven wij u hierover graag uitleg. 

Baxteren
Baxteren is een systeem waarbij uw medicijnen in zakjes op een rol bij ons worden aangeleverd. Het systeem is bedacht door de Schiedamse apotheker van Bakel, en door hem in 2000 als eerste in Europa uitgevoerd. Bij ons wordt dit gedaan door de 5-sterren-apotheek.
Per uitgiftemoment 1 zakje, met alle pilletjes die u voor dat moment moet nemen. Er staat op elk zakje wat erin zit. U krijgt er een doosje bij, waardoor u steeds gemakkelijk een zakje kunt uitnemen. Als u veel medicijnen hebt, of geneigd bent ze te vergeten in te nemen, is Baxteren erg handig, u kunt zich niet meer vergissen. Zijn er ook nadelen? Mogelijk wel: het is wat duurder dan 'gewone' medicijnen in een doosje, dus u hebt uw eigen risico sneller verbruikt. Als u vragen hebt, stel ze dan aan ons, wij helpen u graag met bekijken naar wat voor u verstandig is.
Bekijk foto's ter illustratie 

Ophalen medicijnen
Onze groothandel levert 's nachts; in principe kunnen wij alle geneesmiddelen leveren die elke andere apotheek kan leveren. Sommige middelen moeten echter besteld worden, het heeft dus de voorkeur als u de geneesmiddelen een dag na de bestelling in de middag ophaalt. De meeste middelen die tijdens het spreekuur worden voorgeschreven kunnen meteen worden meegenomen.

Plastic tassen mogen (van overheidswege) niet meer gratis worden meegegeven; wij rekenen hiervoor 25 cent.

Bezorgen medicijnen
Helaas hebben we geen bezorgmogelijkheid meer. In het algemeen lost dit zich prima op met familie en buren. In noodgevallen kunt u met ons overleggen. 

 

Betaling
Het is helaas steeds vaker zo dat er voor medicijnen (bij)betaald moet worden. U kunt als u wilt gebruik maken van onze PIN-automaat. Voor (bij)betaling voor medicijnen die aan huis geleverd worden kunt u niet meer contant afrekenen; hiervoor krijgt u een rekening aan het einde van de maand.

Aanvullende uitleg
De apothekersassistentes zijn tevens geschoold om u uitleg te geven over geneesmiddelen en (bij)werkingen, maar geven bijvoorbeeld ook uitleg over inhalatiemedicijnen ('pufjes') en incontinentiemateriaal. De apothekersassistente hebben - net als de andere personeelsleden - geheimhoudingsplicht.

Nieuw is dat u bij de apothekersassistente kunt afspreken voor uitleg en bespreken van medicatie en hulpmiddelen; dit kan op de dinsdagen vanaf 13.30 uur. Dit is met het oogpunt op privacy ook prettiger omdat het gesprek in een spreekkamer plaatsvindt.

Voor uitleg over medicijnen, gebruik ervan en onder andere ook instructiefilmpjes over bijvoorbeel inhalatiemiddelen kunt u terecht op www.apotheek.nl

 

Begeleidingsgesprek eerste uitgifte
Het begeleidingsgesprek: u zult deze mededeling tegenkomen op nota's of terugkoppeling van verzekeraars. Dit was voorheen de 'eersteuitgiftevergoeding' en is nu als verrichting (gesprek) te zien. Het bedrag is echter hetzelfde. Het is een vergoeding voor het uitzoeken van uw medicijnen (bijvoorbeeld of ze samen mogen met andere medicijnen) en voor de uitleg hierbij aan u. Dit bedrag wordt automatisch meeberekend bij de uitgifte van medicijnen. Medicijnen zijn hiermee dus niet duurder geworden, maar de prijsopbouw is nu zichtbaar voor u als client. Mocht u onvoldoende duidelijkheid of uitleg hebben gekregen informeer dan gerust bij ons. 

Verlopen medicijnen en gebruikte naalden
Geneesmiddelen die verlopen zijn en gebruikte naalden kunnen op de eerste woensdag van de maand (12.00-13.00 uur) ingeleverd worden op het marktplein bij de milieuwagen. Ook wij moeten ons chemisch afval zelf daar inleveren. Wij vragen u dus ook dit zelf te doen.
Naalden, batterijen, medicijnen en gebruikte inktpatronen moeten gescheiden van elkaar bij de milieuwagen aangeleverd worden.

Contact

Telefoon 0575-451255
 

Huisarts Lofvers

Burgemeester Smitstraat 23
7221 BH Steenderen
Telefoon:
0575-451255
Fax:
0575-546616
www.huisartslofvers.nl
Routebeschrijving >

Specialisatie oogheelkunde en chirurgie

Huisarts Lofvers heeft zich gespecialiseerd in de oogheelkunde en chirurgische verrichtingen. U kunt in de praktijk ook terecht voor ooglidcorrecties.
Lees meer